placeholder

Koppel de juiste koppeling in drie stappen

Een pomp met een motor aandrijven? Een pick-and-place-, las- of verpakkingsrobot of CNC-machine precies laten bewegen, met een servomotor? Steevast vormt de (as)koppeling een essentieel onderdeel van de aandrijfketen. Maar hoe komt u nu tot de juiste koppeling voor deze toepassingen? Dat leest u in ons nieuwste e-book.

Download ons gratis e-book

placeholder

placeholder

Rotatie en koppel overdragen

Beginnen doen we bij het begin: wat is een koppeling? Deze component brengt vermogen (rotatie en koppel) over in een aandrijfketen. In haar meest eenvoudige vorm bestaat de koppeling uit twee metalen naven, verbonden via een tandkrans. Maar vandaag bestaan er veel meer soorten, meer daarover in ons 
e-book.

Voor heel wat toepassingen

Koppelingen worden in heel veel machines en installaties ingezet. Maar twee toepassingen springen er sterk uit. Heel vaak zetten koppelingen kracht over van een motor naar een pomp. Bijvoorbeeld in een waterzuiveringsstation, maar evengoed thuis, naar uw hydrofoorpomp. Dé andere toepassing van koppelingen is in CNC-machines en productierobots, waar ze beweging een-op-een overbrengen.

placeholder

placeholder

Welke koppeling voor welke toepassing?

Dé vraag bij deze twee veelvoorkomende toepassingen is: hoe komt u tot de juiste koppeling voor uw specifieke applicatie? Want op elke toepassing past een koppeling, maar niet elke koppeling is voor elke toepassing geschikt. Bovendien moet de component precies genoeg rotatie en koppel overbrengen: niet te weinig, maar ook niet te veel.

Kom tot de juiste koppeling

Hoe u nu precies tot dé koppeling voor uw toepassing komt, in drie stappen, samen met uw leverancier? 
Dat leggen we u glashelder uit in ons nieuwste e-book.

Download ons gratis e-book